Het is er weer, Hengelo Bier.

hengelobier-foto1
hengelobier-flesje-whitehorse
previous arrow
next arrow

 

Hengelo Bier. Ja, het is er weer.

Eigenlijk is het nooit helemaal weg geweest… En het gaat ook niet weg. Nooit niet. Never.

Wat een verhaal. Er was een gat van 20 jaar na de gedwongen sluiting van de Hengelosche Bierbrouwerij in 1988. Daarna werd een aantal jaren geleden het biermerk lokaal al wat nieuw leven in geblazen, met vallen en opstaan. En nu (in 2021 en 2022) wordt het dus opnieuw gebrouwen, speciaal voor jou.

Hengelo Bier wordt een community brand. In kader daarvan zoeken we de samenwerking, daarover later meer.
Zie ook onder partners

Zwolsche Jan - Hengelo Bier

Wat nou hippe brouwer met baard. Dit is Zwolsche Jan, een Hengelo Bier reclame uit begin vorige eeuw.
Waarom Hengelo Bier? Omdat het een traditioneel Nederlands bier is dat zijn tijd altijd ver vooruit was. Het begon als een ambachtelijk brouwerij. Maakte de sprong voorwaarts als horecabrouwerij. Groeide uit tot de grootste en innovatiefste brouwer van Oost- en Noord-Nederland. Zo was de Hengelosche Bierbrouwerij de eerste brouwer die een popfestival sponsorde. Maar het familiebedrijf werd overgenomen door een buitenlands bedrijf en daarna werd het de nek omgedraaid. Jaren later werd het Hengelo Bier herboren als underdog cultmerk. Terecht. Niemand pakt je je bier zo maar af. No way.

Tijd voor je eigen bier!

Nu dus een nieuw bier, Wederopbouwbier, met citroenmelisse en pleuriskruid. Summer Ale 21 is het perfecte heldere koele zomerse speciaalbier zoals iedereen dat graag drinkt. Geen moeilijk gedoe, maar speciaal genoeg. Want de kwaliteit van het authentieke recept is goed in balans. Met de beste ingrediënten wordt dit ongekroonde meesterwerk door een echte Hengelose brouwmeester. zorgvuldig en ambachtelijk gebrouwen. Een lokaal bier van wereldklasse. Voor Wederopbouwbier ga je naar Wederopbouwbier.nl.

Binnenkort is Wederopbouwbier te krijgen op het volksfeest -> Nacht van de Haven dat op zaterdag 26 november 2022 gehouden wordt in Hengelo.

Hengelo Bier, een bier met een verhaal

Tijd voor je eigen bier

Nog één. Alleen als je het aankunt.

Hengelo’s Speciaal

Ken je klassiekers

Een lokaal bier van wereldklasse

Onweerstaanbaar goed bier

Heerlijk ongefilterd Hengelo’s

Nieuw Sinds 1879

Hengelo Bier, laat je ontdekken

Bier politiek